TEJO in het nieuws

2020

Wens ouders MH17-slachtoffer Nicole Martens lijkt in vervulling te gaan: TEJO-huis in Deurne stap dichterbij

Er kunnen woensdag stappen worden gezet. Dan praten initiatiefnemers van het TEJO-huis (Therapeuten voor Jongeren) in Goes,  het eerste en nog enige in Nederland, in Deurne met vijf lokale mensen die mogelijk een opstartgroep gaan vormen.
Lees het artikel

Wens ouders MH17-slachtoffer Nicole Martens lijkt uit te komen: Mogelijk TEJO-huis in Deurne

Een TEJO-huis in Deurne, daar dromen de ouders van Nicole Martens van. Deze wens komt voort uit de ideeën van hun dochter, die omkwam bij de MH17-ramp, en het lijkt erop dat deze in vervulling gaat.
Lees het artikel

Dax Hovius lanceert Campagne TEJO Goes Onthulling poster en videocampagne

Onthulling poster- en videocampagne voor het TEJO-huis in Goes, met Voice Kids-winnaar Dax Hovius. ‘Het is moedig om die traan niet weg te vegen’.
Lees het artikel

Jongeren op de foto voor het TEJO-huis in Goes

De jongeren zijn gefotografeerd door Rem van den Bosch met een traan op hun gezicht, als symbool voor verborgen geestelijke nood. Dax Hovius uit Kapelle, winnaar van The Voice Kids, overhandigde zaterdag de eerste posters aan de jongeren.
Lees het artikel

Jarig TEJO-huis opent opnieuw de deuren: “Chatten en (video)bellen blijft !”

Na ruim twee maanden van lockdown heropent het TEJO-huis de deuren vanaf 1 juni. Precies op de dag dat TEJO twee jaar bestaat! Dat is goed nieuws voor jongeren die op zoek zijn naar gratis psychische hulpverlening. “Tijdens de lockdown bleven we online via (video)bellen en chatten bereikbaar en dat blijft mogelijk”, zegt Marja de Pundert-Dobbelaar, voorzitster van TEJO Goes.
Lees het artikel

Steeds meer jongeren kloppen aan bij TEJO-huis in Goes voor psychische hulp

Vanaf 1 februari 2020 is onze nieuwe locatie aan de Frans den Hollanderlaan 21 4461HL te GOES
GOES – Het vorig jaar geopende TEJO-huis in Goes voorziet duidelijk in een behoefte. Liefst 47 jongeren klopten er al aan voor psychische hulpverlening. Binnenkort moet dat wel op een ander adres, want de organisatie krijgt een nieuw onderkomen aan de Frans den Hollanderlaan.
Lees het artikel

2019

Deurne: kijken wat mogelijk is

Deurne staat positief tegenover een TEJO-huis. ,,We vinden het een interessant idee en willen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn”, zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Door de zomervakantie is het nog niet besproken door burgemeester en wethouders. We gaan bekijken wie daar eventueel de schouders onder wil zetten.”
Deurne toont belangstelling voor een TEJO-huis

Genomineerd voor de Unicef Paul van Vliet Award 2019!

Op 5 november heeft TEJO (Therapeuten voor Jongeren) in het “Theater de Efteling” samen met vier andere genomineerde vrijwilligersorganisaties gestreden om de Paul van Vliet Award.

Samen met jongeren, vrijwilligers en het bestuur, heeft TEJO een sprankelende presentatie neergezet waarin ingegaan werd op het “hoe en waarom” van TEJO.

Marja de Pundert-Dobbelaar verzorgde de presentatie, aangevuld met bevindingen van een jongere en een vrijwillig werkende TEJO-gastvrouw. Aansluitend zong Martha Besuijen (therapeut bij TEJO) het door haar geschreven TEJO-lied “Hier is een huis..”
Lees het artikel 

2018

TEJO zoekt een pand

Het Tejo-huis is in Vlaanderen een begrip. Al 6100 jongeren gingen er sinds de oprichting in 2010 langs en bespraken er problemen met een (psycho)therapeut. Er zijn geen wachtlijsten, het is gratis en anoniem. Tejo Goes wil op dezelfde manier als de twaalf Vlaamse vestigingen gaan werken. Het geld is geregeld en vrijwillige (psycho)therapeuten worden momenteel geworven. Nu nog een pand.
Lees het artikel

 

TEJO vindt een geschikt pand!

GOES – De initiatiefnemers van het Tejo-huis in Goes hebben een locatie gevonden. De voorziening voor jongeren met problemen komt op de benedenverdieping van het voormalige pand van Sinke Komejan aan de Grote Kade in Goes.
Lees het artikel

 

De opening van het eerste TEJO pand in Nederland op 1 juni 2018

 

Gemeente Schouwen-Duiveland / Jeugd en Gezin

Jongeren van tien tot twintig jaar kunnen bij het Tejo-huis in Goes mét of zonder afspraak binnenlopen om hun hart te luchten. Want daar staat een team van (psycho)therapeuten en gastvrouwen en -heren klaar om jongeren op te vangen. Dat gebeurt gratis (maximaal tien gesprekken) en met behoud van de anonimiteit van de jongere….
Lees het artikel

Hulplijn bellen? Bel 06-53937099