TEJO helpt jongeren op weg

Waarom TEJO

Tijdens de ontwikkeling naar een zelfstandige volwassene komt er veel op jongeren af. Grote of kleine gebeurtenissen die de nodige onrust met zich mee kunnen brengen. Gevoelens die niet meteen te duiden zijn en die zorgen voor twijfel of verwarring. In deze snel veranderende tijd is het logisch dat zij niet op alle levensvragen direct een antwoord hebben. Het zijn vragen die tijd, ruimte en soms deskundigheid nodig hebben. 

TEJO biedt die tijd en ruimte. De sfeervolle TEJO-huizen vormen een veilige, toegankelijke plek waar jongeren zelf de spil zijn waar alles om draait. Hun ervaringsdeskundigheid is het vertrekpunt voor de ontmoeting met de TEJO-professionals. Deze vrijwillig werkende professionals bieden een warm luisterend oor, denken oprecht mee en spiegelen waar nodig. 

Iedereen tussen de 10 en 20 jaar kan snel en eenvoudig bij TEJO terecht. Zonder verwijzing of toestemming. Met of zonder afspraak. Er is geen wachtlijst en een gesprek is gratis en vertrouwelijk. 

TEJO luistert zonder oordeel naar ieders verhaal. Want alle jongeren hebben het recht om mentaal gezond op te groeien, zoals ook in het Kinderrechtenverdrag staat. Deze aanpak werkt preventief. Door tijdig een goed gesprek te voeren, voorkomt TEJO dat vragen en zorgen uitgroeien tot grotere problemen. 

TEJO maakt daardoor professionele hulp laagdrempelig én bereikbaar. De positieve en oplossingsgerichte aanpak zet jongeren (weer) in hun kracht. Zij pakken de regie over het eigen leven en vinden hun weg naar een mooie en hopelijk zorgeloze toekomst.

TEJO helpt jongeren op weg

Jongeren op weg helpen in hun groei naar volwassenheid

TEJO-huis Goes, Zeeland

06-53937099

TEJO-huis Deurne, Brabant

0493-242102

TEJO-huis Breda, Brabant

06-19118887