Hoe wij je helpen?

Bij TEJO vind je meer dan een warm luisterend oor:  professionele hulpverleners  helpen jou op vrijwillige basis GRATIS, ANONIEM en ONMIDDELLIJK.

Vrije toegang

Ben je 10-20 jaar? Bij TEJO kun je zonder toestemming van iemand anders terecht. Je kunt met professionals anoniem en gratis praten zonder indicatie, diagnose of verwijsbrief.

Dit kan:

Face-to-face,
Chat of (video)bellen.
Jongerendialoog

Wat jij wilt!

Wist je dat je als jongere recht hebt op privacy, een eigen mening en hulpverlening? Deze en nog andere Kinderrechten zijn ook door Nederland ondertekend. Daar gaan wij voor! Jij toch ook? Mocht je vragen hebben…..we zijn er voor je!

Slecht ter been? TEJO is er ook voor jongeren die rolstoelafhankelijk zijn. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Face-to-face (persoonlijk gesprek in het TEJO-huis met een professional)
Binnenkomen

Zodra je bij TEJO alleen of samen met iemand binnen stapt voel je gelijk de gezellige huiselijke sfeer. We vinden het, net als jij, belangrijk dat je je snel op je gemak voelt in een “warme” omgeving. Er is altijd een gastvrouw/-heer aanwezig die je hartelijk welkom heet en je iets te eten en drinken aanbiedt. Even bijkomen bij een warme kop thee! Je mag bij TEJO een afspraak maken of wachten op een professionele hulpverlener, die altijd tijd heeft om (bijna)onmiddellijk met je in gesprek te gaan. Zo kun je zelf bepalen hoe snel je hulp wilt.

Aan de slag

Bij TEJO ben jij voor ons geen cliënt, patiënt of zieke. Jij bent Jij: een jongere die even een steuntje in de rug nodig heeft en daarna de draad weer op kan pakken van zijn/haar leven. We vragen alleen naar je voornaam, geboortedatum en een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Meer hebben we niet nodig om onmiddellijk aan de slag te gaan. Misschien heb je aan één gesprek al wel genoeg. Zo niet, dan spreken we nog eens af. Je kunt in totaal 10 x bij TEJO gratis en anoniem terecht.

Chatten en (video)bellen

Zodra je een afspraak hebt gemaakt met een gastheer/-vrouw ontvang je een beschermde link om contact te maken. Zo weet je zeker dat jij in vertrouwen je verhaal kunt vertellen.

TEJO-jongerendialoog ( in het TEJO-huis of online)

Met regelmaat organiseert TEJO een jongerendialoog on- en offline. Met 6-8 jongeren ga je in dialoog over een onderwerp wat jou na aan het hart ligt. Je kunt zelf een onderwerp aandragen voor een dialoog. Wij nodigen andere jongeren dan uit om mee te doen. Heb je geen specifiek onderwerp maar wel interesse om aan te sluiten bij een dialoog dan kun je je nu al aanmelden. We brengen je dan op de hoogte van toekomstige onderwerpen en dialogen. Om de 6 weken is er een dialoog. De dialogen hebben een veilig, open en respectvol karakter. Alle deelnemers worden vrijblijvend uitgenodigd om ervaringen met anderen te delen. Luisteren alleen mag ook.

Privacy

We gaan zeer zorgvuldig om met jouw gegevens. Alles wat jij vertelt blijft tussen jou en de professionele therapeut. Op één voorwaarde….dat jouw veiligheid en/of die van een ander niet in het geding is. In het eerste gesprek ontvang je hier meer informatie over.

 

Heb je een probleem waar je niet over durft te praten met anderen?

 

 

 

“Ik word voortdurend gepest en voel me erg verdrietig.”

“Mijn ouders hebben zo weinig tijd voor mij, ik mis een goed contact.”

“Ik heb geen echte vrienden, behalve op social media. Hoe kan ik dit veranderen?”

Steun ons werk!

ik heb hulp nodig

in scène gezette foto

“De rechten van het kind liggen ten grondslag aan de hulp die TEJO biedt”

 

Finalist UNICEF Paul van Vliet AWARD 2019

Lees het verhaal van TEJO

Hulplijn bellen? Bel 06-53937099