Categorie: Leren: mogen of moeten?

Al kan school wel voelen als iets dat moet: school is er voor jou. Op school zit je niet voor een ander. Anderen(ouders, leerkrachten) hebben al een diploma. Op school zit je echt alleen voor jezelf, voor de vrijheid om later invloed te kunnen hebben op je eigen toekomst. Dus als je worstelt met school, weet dan waarvoor je het allemaal doet. Voor jezelf!!

Je ergens prettig kunnen voelen hangt vaak af van verschillende elementen:

  • Een veilige plek waar je je op je gemak voelt;
  • fijn contact met mensen waar je je prettig bij voelt;
  • uitdagingen die bij jou passen.

Er zijn uiteraard een aantal dingen waar je zelf invloed op hebt, zoals voldoende slaap, genoeg beweging en gezond en lekker eten. Helaas kan er ook iets spelen waar je geen invloed op hebt of waardoor je wordt tegengehouden. Maar waar je met een beetje hulp misschien wel iets aan kan doen of op z’n minst mee om kan leren gaan. Bijvoorbeeld als je:

  • last hebt van faalangst,
  • je motivatie even wat minder is,
  • je iets ergs hebt meegemaakt,
  • gepest wordt of onder druk wordt gezet,
  • met agressie te maken krijgt.

Je mag tenslotte altijd hulp vragen aan je ouders, je mentor of iemand anders die je vertrouwt. Als je je om wat voor reden dan ook ongelukkig voelt is het fijn wanneer iemand naar jou wil en kan luisteren. Iedereen heeft het recht om gehoord te worden en dat geldt ook voor jou! Ook je huisarts of andere professional kan met je meedenken en jou hierin helpen, zodat jij je weer prettig kan gaan voelen.


ONZE TEJO-HUIZEN

Hier vind je ze

Onze TEJO-huizen vind je in Goes, Deurne en Breda. Als we open zijn, kan je gewoon binnenlopen voor een praatje. Je kan ons ook eerst bellen voor een afspraak, met ons videobellen of een appje sturen. Dit kost je niets. Bij TEJO luisteren we naar jou. En wat je ons vertelt blijft bij ons. Je mag alleen komen of iemand meenemen als je dit wilt.
Klik op het plaatje om alvast even binnen te kijken bij een van onze huizen. Ook zie je dan wanneer de huizen open zijn.

TEJO-huis Goes, Zeeland

06-53937099

TEJO-huis Deurne, Brabant

0493-242102

TEJO-huis Breda, Brabant

06-19118887