Categorie: Wat ga ik later doen? Wat wil ik worden?

Sommige jongeren weten al heel vroeg wat ze willen gaan doen. Soms door het vak van een van hun ouders of ze weten juist zeker dat ze dat niet willen. Kijk eerst vooral eens naar jezelf, wat doe je graag? Help je graag anderen, ben je goed in dingen maken, iets nieuws bedenken. Ben je juist goed met cijfers of met woorden. Al dit soort vragen kunnen je helpen een richting die bij jouw persoontje aansluit.

En eerlijk? Ja, maak een weloverwogen keuze als het gaat om je toekomst, maar pin je er vooral ook niet op vast. Want als je vandaag aan een aantal volwassenen zou vragen of zij nog altijd het werk doen, waarvoor ze ooit een opleiding hebben gevolgd? Dan zijn er waarschijnlijk maar een paar die hun hand opsteken! Veel mensen doen inmiddels iets anders, dan waar ze vroeger voor opgeleid zijn. Omdat hun leven is veranderd, ze nieuwe uitdagingen tegen zijn gekomen of simpelweg omdat ze er achter zijn gekomen dat er iets bestond dat nog beter bij hun past.

Dat goed beseffen helpt!

Je kiest dus niet voor later! Je mag kiezen wat nu het beste bij jou past! Daar ligt jouw kracht, jouw werk en leerplezier. Als je dat verder ontwikkelt, kan je daar  echt goed in worden! Als je iets doet wat echt bij je past, leer je gemakkelijker en ben je veel gemotiveerder. Ook als het soms echt moeilijk is. Dan zet je gemakkelijker door. Want je weet: hier zit jij op je plek.


ONZE TEJO-HUIZEN

Hier vind je ze

Onze TEJO-huizen vind je in Goes, Deurne en Breda. Als we open zijn, kan je gewoon binnenlopen voor een praatje. Je kan ons ook eerst bellen voor een afspraak, met ons videobellen of een appje sturen. Dit kost je niets. Bij TEJO luisteren we naar jou. En wat je ons vertelt blijft bij ons. Je mag alleen komen of iemand meenemen als je dit wilt.
Klik op het plaatje om alvast even binnen te kijken bij een van onze huizen. Ook zie je dan wanneer de huizen open zijn.

TEJO-huis Goes, Zeeland

06-53937099

TEJO-huis Deurne, Brabant

0493-242102

TEJO-huis Breda, Brabant

06-19118887