Categorie: Zelfvertrouwen

Er is er maar één zoals jij. Accepteer dat je dingen goed en minder goed kan, dat is een goed begin! Denk aan wat je goed kan. Dat is beter dan piekeren over waar je minder goed in bent.  Vergelijk je jezelf met vrienden en vriendinnen? Dat is normaal. Maar je hoeft niet streng te zijn voor jezelf. Ook TV, sociale media en reclame stellen mensen vaak als ideale personen voor. Vergelijk jezelf vooral niet met die droomwereld. Niemand is perfect. Ook al doen sommigen zich zo voor. Zij zijn net zo uniek als jij. Vind je dat je een scheve neus hebt of te korte benen? Dan is tevreden zijn met jezelf niet zo makkelijk. Probeer niet te hard te zijn voor jezelf. Sommige dingen zijn nu eenmaal zoals ze zijn. Besef dat iedereen wel iets heeft wat hij of zij liever anders had. Maar vergeet vooral niet dat mensen alleen jouw buitenkant zien, anderen kunnen niet bij jou naar binnen kijken! Misschien heb jij wel heel veel last van weinig zelfvertrouwen, dat betekent niet dat anderen jou ook zo zien. Als jouw gebrek aan zelfvertrouwen je in de weg zit om te kunnen doen en zijn wat je wilt, dan kan het je helpen om eens met een professional te gaan praten. daarnaast bestaan er trainingen om beter met dit soort gevoelens om te leren gaan. Maar ook bijvoorbeeld het nemen van toneelles of het vinden van een sport of een hobby waar je goed in bent, kan je enorm helpen meer zelfvertrouwen op te doen.


ONZE TEJO-HUIZEN

Hier vind je ze

Onze TEJO-huizen vind je in Goes, Deurne en Breda. Als we open zijn, kan je gewoon binnenlopen voor een praatje. Je kan ons ook eerst bellen voor een afspraak, met ons videobellen of een appje sturen. Dit kost je niets. Bij TEJO luisteren we naar jou. En wat je ons vertelt blijft bij ons. Je mag alleen komen of iemand meenemen als je dit wilt.
Klik op het plaatje om alvast even binnen te kijken bij een van onze huizen. Ook zie je dan wanneer de huizen open zijn.

TEJO-huis Goes, Zeeland

06-53937099

TEJO-huis Deurne, Brabant

0493-242102

TEJO-huis Breda, Brabant

06-19118887