NIEUWS

Jongeren op de foto voor het TEJO-huis in Goes

De jongeren zijn gefotografeerd door Rem van den Bosch met een traan op hun gezicht, als symbool voor verborgen geestelijke nood. Dax Hovius uit Kapelle, winnaar van The Voice Kids, overhandigde zaterdag de eerste posters aan de jongeren.

Vijf voor twaalf

Volgens Marja de Pundert, voorzitter van TEJO Goes, is het voor veel jongeren vijf voor twaalf. “Ze moeten een keuze maken, ze zitten ergens mee en willen erover praten”, zegt ze. “Dan kunnen ze wel een steuntje in de rug gebruiken. En daar zijn wij voor.”

Geen toestemming nodig

TEJO staat voor ‘therapeuten voor jongeren’. Jongeren tussen de tien en twintig jaar kunnen in een TEJO-huis anoniem en gratis hulp krijgen. “De drempel bij ons is zo laag mogelijk”, zegt De Pundert. “Jongeren hebben geen toestemming nodig om bij ons te komen praten. Van niemand. Gewoon omdat ze recht hebben op hulp. Ze kunnen altijd bij ons terecht.”

De zogenoemde 5 voor 12 campagne bestaat uit een posteractie en een tour langs scholen en jongerencentra, en een video die in de bioscoop gaat draaien en een video voor social media.

Lees het artikel op Omroep Zeeland

TEJO-huis Goes, Zeeland

06-53937099

TEJO-huis Deurne, Brabant

0493-242102

TEJO-huis Breda, Brabant

06-19118887