NIEUWS

TEJO Deurne: Partnership ‘Mental gezondheid jongeren’ met SV Deurne

PARTNERSHIP – SV Deurne en TEJO Deurne
Als sportvereniging vindt SV Deurne een veilig sportklimaat erg belangrijk. Zij willen hierbij graag hun jeugdleden ondersteunen in hun weg naar volwassenheid.

Als eerste sportvereniging van Deurne zijn zij een partnership aangegaan met TEJO Deurne.

Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken is het belangrijk dat we het netwerk rondom de jongeren laten weten wie we zijn en wat we kunnen betekenen. Ook bij verenigingen lopen trainers, ouders, coaches etc rond die een belangrijke rol spelen voor de jongeren.

Het TEJO Partnership

TEJO ondersteunt trainers en coaches bij de signalering van problemen of een hulpvraag. Als we allemaal staan voor de mentale gezondheid van de jongeren dan kunnen jongeren plezier beleven in bewegen of andere activiteiten.

TEJO Deurne organiseert partnerships met sportverenigingen om ervoor te zorgen dat er een gezond en veilig sportklimaat is. Dit kan er als volgt uit zien:

  • Alle begeleiders en trainers worden ingelicht over het partnership
  • Er worden flyers van het TEJO-huis uitgedeeld op de club
  • Er wordt meer bekendheid gecreëerd over het TEJO-huis
  • Samen geven we jongeren een veilige plek om te sporten en hun vragen kwijt
    te kunnen.

Wij zijn erg trots op het bereiken van het partnership. Zo kan SV Deurne nóg een extra stap zetten in het creëren van een Veilig Sportklimaat op de club en daarbuiten!

Wat is TEJO?

TEJO is een inloophuis voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar waar ze gratis, anoniem, laagdrempelig, zonder verwijzing hun hulpvraag kunnen stellen. Dit doen zij met 40 vrijwilligers waaronder 12 professionals die een luisterend oor bieden aan jongeren. Er wordt preventief gewerkt met als doel jongeren weer in hun kracht te zetten, grotere problemen te voorkomen, mogelijk hoeven jongeren dan geen beroep te doen op de reguliere hulpverlening.

“Jongeren kunnen vrijblijvend binnenlopen bij TEJO voor een gesprek met een professional. Een afspraak maken en eventueel iemand meenemen als ze dit prettig vinden. Er zijn geen wachtlijsten, jongeren worden direct geholpen. Onze professionals zijn HBO+ en universitair geschoolde vakmensen die met hun jarenlange ervaring een luisterend oor bieden aan de jongeren. We zijn geen therapiecentrum maar proberen preventief verdere hulp te voorkomen. Hierdoor kan misschien een lang traject bespaard blijven. Als we zien dat er meer nodig is zullen we samen met de jongeren zorgen voor een doorverwijzing en indien nodig de jongeren blijven zien als er sprake is van een wachtlijst. Wil je ook een samenwerking met TEJO Deurne? Neem dan contact op, stuur een mail naar info@tejo-deurne.nl

Team TEJO-huis Deurne

TEJO-huis Goes, Zeeland

06-53937099

TEJO-huis Deurne, Brabant

0493-242102

TEJO-huis Breda, Brabant

06-19118887