NIEUWS

Wens ouders MH17-slachtoffer Nicole Martens lijkt in vervulling te gaan: TEJO-huis in Deurne stap dichterbij

Er kunnen woensdag stappen worden gezet. Dan praten initiatiefnemers van het TEJO-huis (Therapeuten voor Jongeren) in Goes, het eerste en nog enige in Nederland, in Deurne met vijf lokale mensen die mogelijk een opstartgroep gaan vormen. Personen die door de gemeente zijn gepolst of ze een rol hierin willen spelen, zegt een woordvoerster. ,,Want Deurne is positief over het plan, maar wordt niet de ‘eigenaar’. We willen het mogelijk maken, niet de kar trekken.”

Ze noemt geen namen van de betrokkenen.  ,,Het gaat om mensen  met een achtergrond in onderwijs, welzijn, zorg of affiniteit daarmee. Er is ook nog geen locatie, omdat we eerst willen kijken of ze tot een akkoord komen. Zaken die besproken worden, zijn: wat willen we nou eigenlijk samen, wat zijn de mogelijkheden, is er draagvlak voor. Van daaruit zal een plan van aanpak worden gemaakt.”

Familie Wals

Nicole Martens woonde in Neerkant, met man Jeroen Wals en hun kinderen Brett, Jinte, Amèl en Solenn. Het hele gezin zat in het vliegtuig van Malaysia Airlines dat zes jaar geleden werd neergehaald boven Oekraïne.

Marja de Pundert-Dobbelaar was enige tijd directe collega van Nicole Martens en werd hartsvriendin. Zij leerden elkaar kennen op de Ortolaan in Heythuysen, een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. In die jaren spraken ze af om later iets te gaan doen voor jongeren met problemen, zodat die niet in de reguliere zorg terecht hoefden te komen.

Het was Nicole niet meer gegeven.

Zegen

De Pundert kwam in België, waar ze woont, in aanraking met een inloophuis dat perfect aansloot op de plannen die ze ooit met Nicole maakte. Met haar overleden vriendin in het achterhoofd besloot ze dit TEJO-huis in Nederland te introduceren. Met de zegen van Nicole’s ouders. Het TEJO-huis in Goes is opgedragen aan de Neerkantse.

Maar de missie gaat verder. Want wat zou het mooi zijn als er ook een TJEO-huis komt in Nicole’s eigen gemeente. Inmiddels is iemand van Deurne in Zeeland komen kijken, zegt De Pundert. Ze noemt het ‘fantastisch’ dat nu de volgende stap wordt gezet. Zelf is ze woensdag ook bij het gesprek in Deurne.

TEJO-huis in Goes © TEJO

TEJO-huis Goes, Zeeland

06-53937099

TEJO-huis Deurne, Brabant

0493-242102

TEJO-huis Breda, Brabant

06-19118887