NIEUWS

Wens ouders MH17-slachtoffer Nicole Martens lijkt uit te komen: Mogelijk TEJO-huis in Deurne

Een TEJO-huis is een laagdrempelig inloophuis voor jongeren, die kunnen daar terecht zonder verwijzing of medeweten van hun ouders. Op dit moment is er nog maar één; in Goes.

Gemeente wil plan ondersteunen

Woensdag zullen de Zeeuwse initiatiefnemers naar Deurne komen om te praten met mensen die een rol willen spelen bij de opstart van een tweede locatie. De gemeente Deurne wil het plan ondersteunen, maar niet de kartrekker zijn.

Mogelijkheden en draagvlak

Namen van de betrokkenen zijn nog niet bekend gemaakt, wel is duidelijk dat het gaat om mensen die een achtergrond en ambitie hebben in onderwijs, welzijn en zorg. Ook een locatie is er nog niet, daarvoor is het nog te vroeg, eerst moet gekeken worden naar de mogelijkheden en het draagvlak.

Gedachtengoed

Nicole Martens woonde met haar man Jeroen Wals en hun kinderen Brett, Jinte, Amèl en Solenn in Neerkant. Het hele gezin zat in het vliegtuig dat in 2014 werd neergehaald boven Oekraïne. Nicole werkte op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen en had het plan opgevat om iets te gaan doen voor jongeren met problemen, zodat zij niet in de reguliere zorg terecht zouden komen. Een toenmalige collega van Nicole kwam in aanraking met het TEJO-huis in Goes en zag daarin het gedachtengoed van haar overleden vriendin. Ze deelde haar enthousiasme met Nicole’s ouders en zo is het zaadje geplant en kan het zomaar zo zijn dat er binnenkort een TEJO-huis komt in de gemeente van de noodlottig omgekomen Nicole Martens.

TEJO-huis Goes, Zeeland

06-53937099

TEJO-huis Deurne, Brabant

0493-242102

TEJO-huis Breda, Brabant

06-19118887